Tribina: „Sendmenov svet: Od mitova do Netflixa“

Tribina: „Sendmenov svet: Od mitova do Netflixa“

Datum i vreme: Nedelja, 09. jun 2024, 21.00h
Mesto: Koska Bar (Dorćol Platz, Dobračina 59, Beograd)
Učestvuju: Nikola Dragomirović i Dušan Majkić. Moderator: Vlado Rukavina.

Diskusija će istražiti bogatstvo intertekstualnih elemenata u Sendmenu, otkrivajući kako Gejmen vešto prepliće reference iz različitih književnih dela, istorijskih perioda i kulturnih fenomena. Razgovaraćemo o tome kako ove intertekstualne veze doprinose atmosferičnosti i dubini narativa, smeštajući priču u širi kulturni i istorijski kontekst. Posebnu pažnju posvetićemo načinima na koje Gejmen koristi muziku, film i druge medije kako bi oživeo svoje likove i priče, stvarajući tako bogat multimedijalni doživljaj za čitaoce.

U drugom delu tribine, razgovaraćemo o uticaju Sendmena na popularnu kulturu i obrnuto. Analiziraćemo specifične reference na savremene medije i to kako Gejmen koristi popularnu kulturu za ispitivanje međuljudskih, političkih i socijalnih problema. Pitanja poput kako Sendmen utiče na naše poimanje popularne kulture, od Netflix adaptacija do kospleja i fan zajednica, biće u centru pažnje.

Razmotrićemo i trajni uticaj Sendmena na savremenu književnost i umetnost stripa, uključujući njegovu ulogu u afirmaciji grafičkih novela kao validnog literarnog žanra. Diskutovaćemo o tome kako je Gejmenov rad inspirisao nove generacije umetnika i pisaca, postavljajući nove standarde za narativnu složenost i umetnički izražaj u grafičkim novelama.

Pridružite nam se u ovoj dinamičnoj i interaktivnoj sesiji gde ćemo zajedno otkriti dublje slojeve Sendmena i njegovog uticaja na svet oko nas. Radujemo se vašem prisustvu i aktivnom učešću! Ne propustite priliku da učestvujete u ovom jedinstvenom događaju i podelite svoje utiske i mišljenja o jednom od najvažnijih dela savremene književnosti.